Mietelauseita häihin

maanantai 26. joulukuuta 2016

Häämenun läpikäynti pitopalvelun kanssa

Saatatte muistaa, että mietimme pitkään sitä, otammeko pitopalvelun vai teemmekö ruoat itse. Koska vaihdoimme juhlapaikkaa, asia ratkesi kuin itsestään: juhlapaikka, ruoat, pöytäliinat, kynttilät ym. kuuluvat tarjoilijoiden palkkaa lukuunottamatta hintaan. Tämä voi olla hyväkin asia, sillä stressin määrä vähenee sitä mukaa, mitä vähemmän on tehtävää hääviikolla. Alustavan hinta-arvion saamme tällä viikolla.

Juhlapaikkaan tutustuessa sovimme alustavasti näkevämme ennen joulua. Mieheni ja äitini kävivätkin viime perjantaina tapaamassa pitopalvelun sekä juhlapaikan omistajia. Itse en harmikseni päässyt paikalle. Se ei oikeastaan onneksi haitannut, sillä saimme sähköpostitse ehdotuksia ruoista, jonka pohjalta lähdimme muokkaamaan häämenuamme. Suunnittelimmekin mieheni kanssa alustavan menun, jonka mieheni otti mukaan tapaamiseen. Pitopalvelun omistaja kommentoi ajatuksiamme ja ideoitamme.

Menua suunnitellessa olisi hyvä tietää vieraiden ruokavalioita ja allergioita etukäteen. Tämä ei ole pakollista, mutta minulle se oli tärkeää. Pienen vierasmäärän myötä oli helppo sanoa, millaista ruokavaliota kukin noudattaa. Niinpä lakto-ovo-vegetaristit sekä gluteeniton ja laktoositon ruokavalio otettiin heti huomioon. Ennen tapaamista teimme myös listan kysymyksistä, jotka askarruttivat mieltämme. Varmistettavia asioita voi olla esimerkiksi:

Paljonko menun hinta on per henkilö?
Sisältääkö hinta pöytäliinat, astiat, viinilasit, tarjoilijat...?
Saavatko lapset tai muu henkilökunta (valokuvaaja, soittajat) hinnasta alennusta?
Millaisia esimerkki-häämenuja pitopalvelulla on?
Kuinka huomioidaan allergiat ja eri ruokavaliot?
Voiko pitopalvelun ruokia hyödyntää iltapalalla?
Mitä ylijäämäruoalle tehdään?

 
Menua voi kuulema hioa vielä viimeisillä viikoillakin, mutta alustavasti se näyttää tältä:

Kylmäsavupaisti leikkeleinä
Kananmunan puolikkaat keltuaisvaahdolla
Tomaatti-mozzarella-basilika + pesto

Punajuuri-omenaraaste
Meloninen vihersalaatti
Päärynä-aurajuustosalaatti
Broileri-mango-pastasalaatti
Salaatinkastikkeet, siemensekoitus kupissa

Kermainen lohikeitto
Bataattikeitto

Ruisleipä, patonki, karjalanpiirakat
munavoi, levitteet 

Vesi
Mehu
Kotikalja
Viinit

Kakkubuffet
Vihreää ja mustaa teetä haudutettuna
Kahvi

Pitopalvelun mukaan menu on epätavallinen häämenuksi, mutta tällaisenaan toimiva kokonaisuus. Mitä mieltä te olette menusta? Suoraan sanottuna minua epäilytti keittojen juhlavuus ja kasvisruokailijoiden proteiinin saanti, mutta mieheni ja pitopalvelun omistaja saivat minut toisiin aatoksiin. Miehen mukaan voimme tehdä juuri sellaisen menun kuin haluamme, ja hän on kyllä oikeassa! Meille maistuvuus menee juhlavuuden edelle. Jokainen hääpari kuitenkin päättää itse, millaisen menun haluaa ja kuinka paljon haluaa ruokaan panostaa.

Helpottavaa, että asiat etenevät ja yksi asia on poissa päiväjärjestyksestä. Seuraavaksi kutsut ja sormukset. Millä mallilla muiden hääjärjestelyt ovat näin vuoden vaihteen kynnyksellä? 

<3: Eveliina

2 kommenttia:

  1. Menu vaikuttaa mielenkiintoiselta ja vesi hierahti heti kielelle. Erityisesti nuo salaatit on aivan ihanan kuuloisia! Oliko teillä puhetta vielä pitopalvelun kanssa tarjoillaanko teillä ensin salaattipöytä ja sitten vasta pääruoka, vai kaikki kerralla?

    VastaaPoista
  2. Minuakin houkuttelee juuri salaatit erityisesti, vaikka keitotkin ovat varmasti hyviä!:) Esitit kuule todella hyvän kysymyksen, jota en ole itse edes ajatellut. Kunhan olemme pitopalveluun yhteydessä niin selvitän asiaa!

    VastaaPoista